Ремонт

Полагане на венецианска мазилка

Полагане на венецианска мазилка

Полагане на Венецианска мазилка? Един въпрос, който вълнува голяма част от тези, на които им предстои ремонт в дома. Може би най-познатата и предлагана италианска декоративна мазилка е т.н. „Венециано“ или „Стуко Венециано“ – типична мазилка с уникално гладка повърхност и огледален ефект. Тя е древна колкото света, но италианците са тези, който придават нов смисъл на тази мазилка – повърхност с огледална визия, излъскана до съвършенство, бляскав и стилен дизайн на покритието.

Характеристика на Венецианската мазилка

  • Венецианската Мазилка  се характеризира с типичния венециански стил от 18 век. Тя е декоративна мазилка на варова основа, която се полага лесно, има стилна визия и уникален 3D ефект. Допълнителен бонус към това са естествените и антимухъл свойства (поради наличие на натурален варовик от природата). Венецианска мазилка е широко използвана декорация в елегантен стил и като предпочитан финиш в много български домове. Тя е една от първите познати у нас декоративни мазилки, които и до днес остават все така актуални и предпочитани.

Състав на Венецианска мазилка

  • Състава на Венецианска мазилка е – в голямата си част, от естествени природни елементи и материали: специална, дълго отлежала, микронизирана гасена вар, стриктно селектиран пълнеж, нетоксични добавки. Има стилен и красив, неподправен ефект „Марморино“, наподобяваш реалната мраморна повърхност- гладка, с нишки и малки точици по повърхността. Важен бонус е, че тя е напълно безвредна за хора, деца и домашни любимци. С нея, вие избирате 100% безопасност за любимите ви същества!

Как се прави венецианска мазилка?

  • Същината на въпроса, а именно как се прави Венецианска мазилка?
  • За здравото захващане на мазилката, „спойката“ между основа и мазилка, трябва да бъде уточнен вида и състоянието на основата, върху която ще се прилага продукта. Препоръчва се полагане върху всички видове покрития на варова основа ( варовик). Възможно е и също така полагане върху мазилки или стар латекс (бои на водна основа), но при едно важно условие-  че те са здрави и цели. При наличие на пукнатини, отлепена (частично) боя, първо трябва да се предприемат мерки за отстраняване на тези проблеми чрез запълване, изравняване и консолидиране на основата. Това са важни фактори, които трябва да бъдат взети под внимание преди полагане на Венецианската мазилка, тъй като ако те бъдат неглижирани като проблем, крайния резултат няма да бъде очаквания от клиента. Професионалното отношение към всеки детайл в работата определя перфектното изпълнение без проблеми, а в крайна сметка и най-важното: удовлетворението на клиента.

Венецианска мазилка- технология на нанасяне

Технологията на полагане на Венецианска мазилка е следния:

  • След преглед на основата се набелязват мерки за консолидиране на основата и запазване нейната цялост. Основата трябва да е гладка, равна и цяла кат повърхност;
  • Нанася се слой грунд за по-добро захващане на мазилката към повърхността. В нашия случай, използваме грунд предназначен за грапава повърхност, чрез прилагане на 1 слой Праймер Ес ( PRIMER S). Това е грунд с бял цвят, непрозрачен, който може да бъде оцветен;
  • Разнесете слой от Венецианска мазилка с маламашка от неръждаема стомана – в гладка и равна повърхност до изравняване с основата. При необходимост нанесете втори слой от същия продукт;
  • Приложете малки зони от материала върху основата и след това ги отнемете. Когато продукта започне да изсъхва, натискайте и полирайте материала, докато желаният огледален ефект не се появи.

Заключение

  • Ако трябва с една или няколко думи да опишем уникалната Венецианска мазилка, то ние бихме използвали  следните думи: стилна презентация, красива повърхност, специален огледален ефект. Визията на естествен камък, тип мрамор преобразява пространството, в която е положена мазилката, давайки му специфична обаятелност, класически стил, луксозен дизайн и неповторим стил. На най-важният въпрос: Как се прави Венецианска мазилка, отговаряме: с професионално отношение, знание, практика и усет към красивото.

Прилагаме и видео, за да онагледим процесът:

Един коментар на “Полагане на венецианска мазилка

  1. Захари каза:

    за пръв път от вас разбрах че има такава мазилка

Коментарите са забранени.