Украса

Съвети за украсяване на елха

Украшения за дома - нашите съвети за перфектната Коледа 🎄

Съвети за украсяване на елха


Съвети за украсяване на елха – Независимо с какъв тип дръвче сте решили украсите дома си, имаме няколко съвети за украсяване на елха, с които ще ви е по-лесно да се справите с предизвикателството „декориране“. Зелените дръвчета са най-красивият елемент по време на Коледа. Имайте в предвид, че изкуствените варианти също са много чаровни и са способни да внесат нужната атмосфера в дома, така че не бихте сгрешили с избора си. А и са почти вечни. Спестявате си и всекидневното почистване на опадалите зелени иглички.

С тези съвети за украсяване на елха ще избегнете някои грешки и неприятни ситуации. За по-любопитните от вас споменаваме, че първата изкуствена елха в света била направена в Германия през XIX век. Тогава местни жители решили да прикрепят предварително изрязани клонки с боядисани в зелено гъши пера към дебел дънер.

Приготвили сме ви четири броя съвети за украсяване на елха.

  • Поставете дръвчето в подходящ съд, а под него застелете малка кърпа. По този начин ще предпазите пода си (ако е дървен) от надраскване.
  • Започнете с поставянето на светлините. Увивайте ги в посока отгоре надолу. Осигурете максимална осветеност на елхата ви.
  • Следва поставянето на гирляндите. Отново започнете от върха надолу.
  • Поставете първо най-красивите и най-големи играчки на дървото. След това с по-малките запълвайте празните пространства.

Ползи при избора и украсяване на изкуствена елха:

  • Избирайте Коледни елхи, изработени от висококачествени изкуствени материали. Така ще си гарантирате по-дългия живот на декоративното дръвче. Имате голям избор – от такива с по-къси иглички до такива с доста по дълги.
  • Спестявате си време в търсене на подходящата поставка. За разлика от естествените, при тези не е нужно да обикаляте часове наред в избиране на подходящата кръстачка. Изкуствената елха можете да я поставите и в добре балансирана кутия или метална кофа (стига да сте я прикрили добре с хартия, например).
  • Спестявате време и пари в търсене на жива елха всяка година. След покупката на изкуствената, ще я имате в дома си и няма да се налага да излизате отново по магазините и сергиите за естествени дръвчета.

Един коментар на “Съвети за украсяване на елха

  1. Yuliq Markova каза:

    Tyrseh tochno takyv tip statiq blagodarq vi za raznoobraznite idei

Коментарите са забранени.