Декор

Осветяването на стаите е лесно ! Съвети и идеи вижте тук

Осветяването на дома

    Тук ще намерите някои полезни съвети и идеи за осветяването на различните пространства от дома Ви !

1.  Осветяването на хола

  • В хола, например. Може да започнете, като окачите декоративно таванно тяло близо до центъра на стаята. След това поглеждаме към външните стени за осветление. Може нежно да покрие стените, завесите с изкуството на топла, функционална яркост. Това може да се постигне със софитно или ламбрекно осветление или дори с подови лампи с факел, които отскачат светлината към тавана.

2. Осветяването на кухнята

  • Единственото място, където светлината има по-голямо значение от атмосферата е именно кухнята. Ако имате кухненски остров, помислете за окачване на висулки отгоре. Това ще освети пространството, без да заема място, на което може да се наложи да ядете или да приготвите храна. Освен това ще можете да виждате гостите си, без да се налага да се оглеждате около висяща лампа. И не забравяйте осветлението под шкафовете. Пускането на LED светлинни ленти в долната част на горните ви шкафове е най-лесният начин да създадете равномерно осветено пространство на плота за приготвяне и готвене. Помислете за ориентацията на стаята: ако имате стая със северно изложение без пряка слънчева светлина, обикновено това ще изисква малко повече мисъл

3. Осветяването на спалнята

  • За тъмна спалня може да използвате подобна стратегия, комбинирайки централен полилей с дискретни осветителни тела в ъглите на стаята, нощни лампи за четене и чифт аплици над камината срещу леглото, ако имате такава. За да създадете усещане за интимност и спален лукс, помислете за инсталиране на скулптурна висулка.

4. Осветяването на баня

  • Най-лошият вариант е вдлъбнато тяло над мивката, тъй като хвърля сенки, които не са ласкателни.  Изберете монтирани на стена аплици със 75-ватови крушки, инсталирани на около 160 сантиметра от пода, което ще ви помогне да имате равномерно осветление по лицето ви.  Друга страхотна функция за добавяне е движението на осветлението в основата на шкафа, което създава „много фино сияние“ като нощна светлина, ако се събудите посред нощ. Самата светлина е красив обект, който среща погледа при влизането  в  дадена стаята и осигурява фокус върху свободно стоящата вана“. Също така използвайте LED лентово осветление, скрито зад плаващи рафтове, за да покрие пода фин блясък.

Подобни публикации

Един коментар на “Осветяването на стаите е лесно ! Съвети и идеи вижте тук

  1. Margaritov каза:

    polilei ka de da tarsq

Коментарите са забранени.