"ДОМ ЗА ВСИЧКИ - ВСИЧКО ЗА ДОМА"

Бои

Освежаване на дома или цялостен ремонт?

Предлагаме Ви продукти за ремонта и строителството, с които да обновите апартамента, без големи разходи. Те ще направят интериора да изглежда като нов. Цветът на стените във всяка стая е един от определящите фактори, които са от съществено значение за стила, настроението, естетиката и уюта в помещението.

Какви видове бои предлагаме ?

  • Алкидни
  • Специални
  • Спрей

Всички бои, използвани в строителството, могат да бъдат разделени по много начини: за външна и вътрешна употреба, бои за дърво, бетон или метал, водоустойчиви и неводоустойчиви, огнеупорни и запалими. В тази статия ние класифицираме всички видове строителни бои въз основа на това, което е в боята.

Видове бои на водна основа за строителство

  • Боите на водна основа са най-малките частици, които не са разтворени във вода, но са суспендирани в нея. Химичният състав на боята не включва токсични елементи, така че те се използват главно за вътрешни работи. Водоустойчивостта на „водна емулсия“ зависи от това какво е включено в боята: PVA (не водоустойчив) или латекс и акрилат (водоустойчив). Боята на водна основа изсъхва много бързо. Губи свойствата си при замразяване – трябва да се съхранява в топло помещение.

Бои на основата на органичен разтворител

  • Перхлоровиниловите и циментовите перхлоровинилови бои се произвеждат на базата на целулозни производни. PVC бързо изсъхва, дава наситен цвят и е устойчив на влага, но поради високото съдържание на хлор, дебелата PVC боя може да се напука. Нанася се с малка дебелина върху внимателно подготвена повърхност. Използва се главно за тухли и бетон. Химичният състав на боята TsPHV ви позволява да нанасяте боя върху горещи и влажни повърхности. Той е по-икономичен от перхлоровинила и когато изсъхне, дава много силен филм.

Силикатни, варови и циментови бои

  • Силикатните бои са най-устойчивите на атмосферни влияния, но изключително запалими и токсични видове бои за строителство. Основата им е течно стъкло. Двата компонента са свързани непосредствено преди употреба. Експлоатационен живот – над 30 години. Водно-циментовата боя се използва за външни работи върху порести повърхности: бетон, мазилка, тухла – и не се нанася върху дърво и метал. Химичният състав на боята включва пигментирани цименти и метални оксиди. Прахът се разрежда с вода, получената смес трябва да се използва в рамките на четири часа. Лаймната боя е пигменти, разредени с варово мляко.

Маслена боя

  • Основният недостатък на маслената боя е нейният кратък експлоатационен живот. Поради постоянното стесняване-разширяване на метала или дървото, за които се използва, нискоеластичната му повърхност се напуква. Независимо от това, маслената боя твърдо задържа позициите си на пазара поради ниската си цена и нетоксичност.

Защо да изберете АЛФА ?

Защото ние ви предлагаме огромно разнообразие от над 10 000 продукта, които са удобно сортирани в различни категории и по този начин бързо ще намерите именно това, което търсите в сайта ни. При желание от ваша страна можете сами да се убедите в отличното качество на всички стоки, които можете да закупите при нас, посещавайки физическия ни магазин в град Разград . Нашите професионални служители ще ви помогнат да вземете правилното решение и ще ви дадат съвет, ако се затруднявате или просто имате някакви въпроси. Очакваме ви още днес !

Промоции и топ оферти. Поръчайте от eAlfa.bg или се обадете на ☎ 089879 1111. Доставка до адрес или вземане от магазина.

Количка