Гаранционното обслужване е всяко задължение, поето от търговеца или производителя към потребителя в допълнение към неговото задължение по този закон да осигури съответствие на стоката с договора за продажба. Да възстанови заплатената сума или да замени или поправи стоката. Да предостави друг вид обслужване, свързано със стоката.

  • В случай на закупуване на стоки, за които производителят е предоставил търговска гаранция, ведно с гаранционна карта. Потребителят има право да предяви рекламация за несъответствия в доставената стока в сроковете и при условията, посочени от производителя в гаранционна карта, придружаваща стоката.
  • Гаранционната карта съдържа данните за стоката и гаранционните срокове, както и всички условия на предоставената търговска гаранция.

Потребителят не може да се позове и губи правата си по предоставената търговска гаранция:

  • в случай на изгубена гаранционна карта и/или касов бон;б) при опит за извършване на ремонт и отстраняване на несъответствие от неоторизирано от Алфа Трейд или производителя лице или сервизен център. (Оторизираните лица са посочени в гаранционната карта);
  • в случай на повреди, причинени от неправилна експлоатация;
  • в случай на нарушаване на физическата цялост на стоката;
  • в случай на химическо, електрическо и/или друго въздействие, несвързано с нормалната експлоатация на стоката;

Предоставената за стоката търговска гаранция не покрива компоненти на стоката с ограничен срок на годност (батерии, консумативи и др.). Гаранционното обслужване се извършва само и единствено в посочените на гаранционната карта сервизни центрове, при наличие на пълна документация и окомплектовка на стоката. Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112 – 115 от ЗЗП, и по-точно – независимо от търговската гаранция, продавачът отговаря за липсата на съответствие на потребителската стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112 – 115 от ЗЗП.

Връзка с нас ? / Въпрос относно гаранционно обслужване ?

При въпроси може да се свържете с нас на посочените телефон, имейл или на фейсбук страницата ни. Обратната връзка е важна за нас !

При поръчка продуктът пристига при вас с бърза и сигурна доставка до адрес или офис на куриерска фирма с опция преглед.

Препоръчително е да се възползвате от предоставената опция за преглед при освобождаване на пратката!

Ако имате нужда от допълнителна информация или консултация с нас, моля свържете се на посочения телефонен номер, или ни посетете на място в магазина ни в гр. Разград!

Ще се радваме да улесним процеса, помагайки в намирането на точните материали и инструменти.